Biovoiteluaineet

Ekopine valmistaa bioöljyjä raaka-aineeksi mm. voiteluaineita valmistavalle teollisuudelle.

Ekopine Biovoiteluaineiden raaka-aineet ja bioöljyt

Ekopine Tall Oil Soap 20

Ekopine Vedenpehmennin

Ekopine Bioliuotin 35

MäntyEko® Mäntynestesaippua 

 Voiteluaineet voivat olla öljyjä, täysin vesiliukoisia voiteluaineita tai esimerkiksi öljyemulsioita. 

Ekopinen osaaminen on erittäin vahvaa biohajoavien öljyjen tuotekehityksessä. Ekopinen omaa kehitystyötä on bioöljy, joka kestää pakkasta lähes -40oC ja joka taas kesäoloissa ei kuivu eikä hapetu. 

Täysin vesiliukoisia voiteluaineitamme käytetään esimerkiksi metalliteollisuudessa vetoöljyinä ja työstö-öljyinä.Asiakkaamme työstävät värimetalleja, messinkiseoksia, alumiinia sekä ruostumatonta ja haponkestävää terästä. 

Täysin vesiliukoisia voiteluaineita käytetään myös pienentämään kitkaa pakkaus-, kannutus- ja pullotuslinjoilla. Vesiliukoisia aineita käytetään myös mm. ajoharjoitteluradoilla tai esimerkiksi taakkojen alla laahauksessa ja kontituksessa. Vesiliukoisten voiteluaineiden suurimmat edut ovat erittäin edullinen hinta sekä ympäristömyönteisyys. 

Tuotteet hajoavat nopeasti maaperässä tai jos niitä joutuu pieniä määriä esimerkiksi viemäriverkostoon. Olemme saaneet asiakkailtamme myös kiitoksia, että voiteluaineet kestävät bakteeri- ja mikrobikasvua erittäin hyvin. Voiteluneste ei ala haisemaan ja härskiintymään.