Puutavara ja -tuotteet

Ekopine -Puutavara ja Puutuotteet ovat mäntyöljykyllästetystä puusta valmistettuja kestäviä, turvallisia ja kotimaisia puutuotteita. Puutuotteita valmistavat Ekopinen ohella yhteistyökumppanimme. Ekopine -Öljykyllästetystä puusta voidaan valmistaa tee se itse -menetelmällä lukuisia puutuotteita pihalle ja puutarhaan.

 Näillä sivuilla tullaan esittelemään myös valmiita Ekopine -Öljykyllästettyjä puutuotteita

Aidat

Öljykyllästetystä puusta rakennat turvalliset aidat vuosikymmeniksi. Yksi Ekopinen kestävyyden filosofia tulee etenkin aidoissa esille. Suomi on täynnä maalattuja aitoja ja monesti on niin, että maali kestää, mutta maalin alla oleva puutavara alkaa lahota jo muutamassa vuodessa. Jotta aitasi kestäisi paremmin, valitse öljykyllästetty ekopuu.

 Toiseksi paras keino aidoille on öljytä se puutavaraan imeytyvällä öljyllä. Öljyllä suojataan puuta eikä pelkästään puun pintaa.Muista kuitenkin, että pelkkä pintakäsittely ei korvaa kyllästämistä.

Aitavaihtoehtoja:
Pyöröpuuaidat,
 perinneaidat,
 pystyaita,
 pistoaita,
 vinoaita, 
perinneaita...
 Monta nimeä tällä tutulla perinteisellä aitatyypillä.
Lauta-aidat, se kaikkein yleisin aitatyyppi.

 Pelkkä maalaus ei tee aidasta kestävää

Hiekkalaatikko

Öljykyllästetty puu on turvallinen vaihtoehto hiekkalaatikon materiaaliksi.

 Hiekkalaatikoiden rinnalla tuotamme hiekkareunuksia, jotka voidaan upottaa maahan ja ne sulautuvat täten hyvin pihapiiriin


Ekopine -Öljykyllästettyä puutavaraa voidaan käyttää turvallisesti myös hiekkalaatikoissa, hiekkareunuksissa ja vastaavissa paikoissa, joissa lapset ovat tekemisissä kyllästetyn puun kanssa.

 Vähän halkeamia - vähän tikkuja leikkijöiden sormiin

Hiekkalaatikoiden ja hiekkareunusten pyöröpuu voidaan toimittaa öljykyllästettynä tankona tai valmiiksi lovettuna. Valmiiksi lovettuna asentaminen on erittäin helppoa. Palat vain laitetaan paikoilleen.

 Oheisessa kuvassa vaakapuut on lovettu valmiiksi, joten hiekkalaatikko syntyy helposti pystytolppien ympärille.

Hiekkareunus

Ekopine -Öljykyllästettyä puutavaraa voidaan käyttää turvallisesti mm. paikoissa, joissa lapset koskevat suojattuun puutavaraan.

 Tässä kohteessa leikkipaikka haluttiin reunustaa öljykyllästetyllä pyöröpuulla. Lopputulos on varmasti parempi kuin tavanomainen hiekkalaatikko. On iso etu, että Ekopinen kyllästys estää puun halkeamista. Hiekkareunuksen puutavara voidaan myös työstää loveamalla valmiiksi.

Oheisissa kuvissa on monikulmio Hiekkareunus 100 mm paksusta pyöröpuusta. Hiekkareunus voidaan valmistaa joko tee-se-itse -tyyliin sahaamalla pyöröpuutangon oikeanmittaiseksi.


Yksi vaihtoehto on myös tilata valmiiksi työstetyt liitokset, jolloin pystypuut vain upotetaan maahan ja näihin liitetään valmiiksi työstetyt vaakapuut.

 Reunuspuita voi hyödyntää myös nurmikon reunoissa, kohopenkeissä jne. 

Ekopine -Öljykyllästettyä puutavaraa voidaan käyttää turvallisesti mm. paikoissa, joissa lapset koskevat suojattuun puutavaraan.

Pitkospuut

Pitkospuusivua päivitetään parhaillaan..... vielä hetken


Kulkija kiittää pitkospuita märimmillä suoalueilla.

Puuveneet

Entäpä, jos mullistettaisiin kokonaan puuveneiden tuotanto?

Ei enää öljyjen ja tervojen lotraamista siinä vaiheessa kun vene on jo muutoin valmis.

Ensimmäiset kokonaiset puuveneet on jo kyllästetty. Tuotantotekniikkaa voidaan hioa tuotekohtaisesti ja puuveneet voidaan kyllästää joko kokonaisena tai esimerkiksi venelautoina. Öljykyllästäminen antaa aivan uusia mahdollisuuksia veneveistäjille. Öljykyllästys helpottaa venepuutavaran lajittelua ja saatavuutta.


Öljykyllästys auttaa myös tulevaisuudessa: veneiden huolto helpottuu huomattavasti, koska puutavaran sisällä on öljyä jo valmiiksi.